Om os

VELKOMMEN TIL LYNGBY HAVECENTER

I foråret 2013 slog vi dørene op for første gang. Det dejlige område havde set bedre dage og siden da har vi arbejdet på at fornye stedet – men også samtidig at bevare den gamle charme.

Visonen var (og er stadig), at skabe et havecenter hvor glæde, inspiration, faglighed og oplevelse, i den grønne verden, er i højsædet.

 

 

Se denne præsentations film af  havecentret:

 

 

EMMAS HAVEDAM

Her i Lyngby Havecenter har Emma fået lov at anlægge sin egen ide om en dam. Emma er 19 år gammel og i gang med en gymnasial uddannelse. Emma har en interesse i vandhaver, specielt i det insekt- og paddeliv som vand i haven skaber. Emma kom til os og spurgte om at få lov til selv, at anlægge et vandbassin her i havecenteret. Det synes vi jo var en spændende ide, der kunne skabe gensidig glæde – og nu står den inspirerende havedam næsten færdig.

Men hvad er det egentlig, at man får, når man anlægger en dam?
Udover det æstetiske og sociale en dam kan medbringe, så virker dammen også som regnvandsopsamler, hvilket medfører aflastning af kloakken. Dammen skaber et rigt plante- og dyreliv, for eksempel i form af forskellige insekter, der kommer for at yngle eller forskellige fugle, der lægger vejen forbi når de er på træk. Alt efter udformningen af dammen, tiltrækkes også padderne, der spiser dræbersnegle.
Der er altså mange fordele ved en dam i haven.

Så kom ned og se Emmas flotte bud på en dam og få en snak om alle de forskellige muligheder.

 

Billederne viser Emmas overvejelser og proces ved anlægningen af dammen.

Emma_koncept Emma_proces

 


IMG_1155 (2)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA